Bilförsäkring

De flesta kan spara ganska mycket pengar per år genom att se över sin bilförsäkring och byta till ett försäkringsbolag som har billig bilförsäkring. När det gäller lite sportigare bilar som exempelvis Audi så kan det skilja flera tusen per år på en helförsäkring för bilen. En bra vana kan vara att varje år jämföra de olika försäkringsbolagen för att se om kostnaden för bilförsäkringen har förändrats. Ett bra tillfälle att jämföra bilförsäkringar är när du får fakturan för att förlänga bilförsäkringen ett år.

Det finns ett flertal sätt att få ner kostnaden för din bilförsäkring förutom att byta försäkringsbolag. Ett sätt att få ner årspremien för bilförsäkringen är att säkerställa att man inte betalar för fler mil än vad man kör. Om du exempelvis kör 800 mil om året med din bil så är det onödigt att betala en bilförsäkring som gäller upp till 1500 mil per år . Då kan det vara idé att ändra försäkringen till max 1000 mil per år. Om det skulle vara som så att du något år kör mer än det angivna antalet mil så är det bara att kontakta försäkringsbolaget och öka på antalet mil.

Ett annat sätt att få ner kostnaden för bilförsäkringen är att välja en högre självrisk. Att exempelvis öka sin självrisk från 2000kr till 4000kr kan göra stor skillnad på premien. Vilken nivå som är bäst att välja för självrisken beror helt och hållet på hur du bedömer risken att du ska vålla en skada på bilen.