Försäkringshandläggare inom tandvård i Umeå

Publiceringsdatum: 2021-09-20

Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället.

Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan.

Försäkringskassan ansvarar för utbetalningar av det statliga tandvårdsstödet, som till stor del är automatiserad.

Tandvårdsstödet ligger under avdelningen för Nationell tandvård, internationell vård och arbetsmarknadsstöd som beslutar om och betalar ut ersättningar och förmåner till kundgrupperna: nyanlända, arbetssökande, statligt tandvårdsstöd och internationell vård. Avdelningen har cirka 1 200 medarbetare på 8 orter över hela landet. Tandvårdsstödet handläggs i Malmö, Umeå och Åmål.

Ansvar och arbetsuppgifter

Som försäkringshandläggare har du ett viktigt uppdrag; att hjälpa medborgarna så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid. Du ger individerna förutsättningar att ha överblick och känna trygghet i alla kontakter med Försäkringskassan. Varje individ har en situation som är unik och behöver mötas utifrån sina specifika behov.

Administrationen av tandvårdsstödet är till största delen automatiserade och kompletteras med manuell verksamhet i form av administrativ handläggning och utredning. När du arbetar med tandvård möter du främst privatpersoner men också tandläkare som har frågor om ersättning från det statliga tandvårdsstödet. Under veckan besvarar du kundernas frågor under ett par schemalagda pass. Du handlägger sådana ärenden där ersättning inte kan betalas ut automatiskt.

Vi söker dig som

  • har slutbetyg från gymnasiet eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
  • är serviceorienterad
  • har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
  • är stabil och kan behålla energin även i belastade situationer
  • har god kommunikativ förmåga
  • har datorvana

Det är meriterande om du

  • Har arbetslivserfarenhet från ärendehantering eller handläggande arbetsuppgifter

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Vi söker ett antal försäkringshandläggare med placeringsort i Umeå. Tjänsterna är visstidsanställning på 4-6 månader på heltid med tillträde snarast, eventuellt kan förlängning bli aktuellt. Urval sker löpande. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Masoud Saadial Kasir, tfn 010-111 98 15. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att kontakta HR-specialist Marina Kireeva, tfn 010-112 31 40. Fackliga kontaktpersoner är för ST Malin Vikström, tfn 010-111 42 96, för SACO Julia Larsson, tfn 010-117 14 13 och Seko – fseko@forsakringskassan.se

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 30 september 2021. Bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du berättar varför du söker arbetet.

Om jobbet

Antal tjänster12
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnFörsäkringskassan
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning3 månader – upp till 6 månader
Organisationsnummer2021005521
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeFörsäkringshandläggare, försäkringskassa
YrkesområdeAdministration, ekonomi, juridik

Ansökan

Försäkringskassan söker tolv personer till denna tjänst som försäkringshandläggare, försäkringskassa med placerings i Umeå. Om det låter intressant att arbeta som försäkringshandläggare, försäkringskassa hos Försäkringskassan skickar du in din ansökan senast 2021-09-30.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Försäkringshandläggare inom underhållsstöd i Jönköping

Försäkringskassan söker fem personer till tjänsten som försäkringshandläggare, försäkringskassa i Jönköping.

2021-10-18

Mer info

Försäkringshandläggare inom föräldraförsäkringen i Lidköping

Försäkringskassan söker personer till tjänsten som försäkringshandläggare, försäkringskassa i Lidköping.

2021-10-19

Mer info

Försäkringshandläggare inom sjukpenninggrundande inkomst i Trollhättan

Försäkringskassan söker personer till tjänsten som försäkringshandläggare, försäkringskassa i Trollhättan.

2021-10-18

Mer info