Akademikernas a-kassa söker försäkringshandläggare

Publiceringsdatum: 2022-09-15

Vill du bidra till att skapa trygghet i arbetslivet? Vill du hjälpa oss att göra livet lättare för de som har förlorat sitt arbete? Nu söker vi engagerade försäkringshandläggare till vår försäkringsavdelning!

Vi är Sveriges största a-kassa

Akademikernas a-kassa är Sveriges största a-kassa med över 755 000 medlemmar som finns inom alla yrken, branscher och sektorer. De är anställda, egna företagare eller både och. Det som förenar dem är att de har studerat på universitet eller högskola och att de vill ha en ekonomisk grundtrygghet i form av a-kassa om de skulle bli arbetslösa.

Dina arbetsuppgifter

På Akademikernas a-kassa får du möjlighet att varje dag bidra till en trygg och välfungerande arbetsmarknad. Som handläggare hos oss hjälper du våra medlemmar att få ersättning om de blir arbetslösa. Du utreder och fattar beslut när ansökan kommit in. Du informerar också våra medlemmar om rättigheter och skyldigheter, ger råd och vägleder i hur de söker arbetslöshetsersättning och använder våra e-tjänster. Kontakterna sker via telefon, mejl och andra digitala kanaler.

Vem är du?

För att bli vår nästa försäkringshandläggare ska du trivas med att ge service och vara duktig på att kommunicera. Du ska vilja hjälpa våra medlemmar att kunna förstå en komplex lagstiftning; vad de har rätt till och inte. Du är prestigelös, strukturerad och självgående i ditt arbete. Det är viktigt att du är beredd att ta ansvar för att vi tillsammans når våra mål och att våra medlemmar får hjälp utifrån vår värdegrund rätt, snabbt och respektfullt. Vi ser gärna också att du har:

  • en akademisk utbildning eller liknande kompetens
  • tidigare arbetslivserfarenhet från annan a-kassa eller
  • tidigare arbetslivserfarenhet inom service- och handläggningsarbete
  • goda kunskaper i svenska och engelska
  • god dator- och systemvana

Du erbjuds

Vi sitter i nyrenoverade lokaler på Södermalm i Stockholm. För dig som anställd erbjuder vi fina förmåner. Genom vårt kollektivavtal har vi bland annat tjänstepension, förkortad arbetsvecka på 37,5 timmar, friskvårdsbidrag och lunchförmån. Läs gärna mer om oss och våra förmåner här.

Vi söker ett flertal nya försäkringshandläggare med start den 6 februari 2023 eller tidigare enligt överenskommelse. Det är både tillsvidareanställningar och längre vikariat. För tillsvidareanställning tillämpar vi sex månaders provanställning.

Ansökan

Ansök så snart som möjligt genom att skicka in ditt CV och personligt brev, men senast den 9 oktober. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Om du har frågor är du välkommen att kontakta HR-generalist Johanna Calemark på 070 -785 98 19 eller johanna.calemark@akademikernasakassa.se. Facklig representant är Beatrice Ammer Hök som du når på 08 - 566 445 89 eller beatrice.ammerhok@akademikernasakassa.se.

Välkommen att bli en av oss!

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Om jobbet

Antal tjänster9
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnAkademikernas Erkända Arbetslöshetskassa
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer8020054691
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeFörsäkringshandläggare
YrkesområdeAdministration, ekonomi, juridik

Ansökan

Akademikernas Erkända Arbetslöshetskassa söker nio personer till denna tjänst som försäkringshandläggare med placerings i Stockholm. Om det låter intressant att arbeta som försäkringshandläggare hos Akademikernas Erkända Arbetslöshetskassa skickar du in din ansökan senast 2022-10-09.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Trygg-Hansa Privatmarknad söker kundservicemedarbetare med fokus merförs...

Trygg-Hansa Försäkring Filial söker en person till tjänsten som försäkringsrådgivare/försäkringssäljare i Malmö.

2022-11-13

Mer info

Försäkringsombud/försäkringshandläggare

InCertify AB söker två personer till tjänsten som försäkringsombud i Göteborg.

2022-10-18

Mer info

Försäkringshandläggare inom föräldraförsäkringen i Göteborg

Försäkringskassan söker en person till tjänsten som försäkringshandläggare, försäkringskassa i Göteborg.

2022-12-01

Mer info