Gruppchef Lokalvård

Publiceringsdatum: 2022-09-13

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.

För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Våra kunder inom Facility Management är såväl resenärer, Trafikförvaltningen och MTRs olika bolag. Vårt uppdrag är att tillhandahålla tjänster som gör MTR-koncernen mer leveranssäker samt vara ett konkurrenskraftigt alternativ på marknaden för förvaltning och service. Vår strategi för fortsatt utveckling bygger på ökad effektivitet och konsolidering men även affärsutveckling där vi ser stor potential till extern försäljning av våra tjänster.

ARBETSUPPGIFTER

En grundpelare i vårt ledarskap är ett coachande och affärsinriktat förhållningssätt. Vi tror på ett närvarande ledarskap där du dagligen träffar dina medarbetare ute i driften. Du kommer att ha ca 30-35 lokalvårdare i din grupp och tillhöra en avdelning med andra Gruppchefskollegor.

Dina huvudsakliga uppgifter är:

 • Leda, utveckla och skapa goda förutsättningar för medarbetarna att nå sina lång- och kortsiktiga mål samt genom sitt ledarskap fånga upp och driva förändringsarbete i den egna gruppen.
 • Säkerställa att avdelningens ärenden och avvikelser hanteras på ett säkert, effektivt och professionellt sätt gentemot kund, samarbetspartners och uppdragsgivare.
 • Säkerställa att medarbetare följer säkerhetsrutiner och processer gällande arbete i säkerhetszon och att det löpande arbetet utförs enligt gällande säkerhetsrutiner, föreskrifter och med rätt behörigheter.
 • Säkerställa uppföljning av nyckeltal, fakturahantering samt identifiera och driva kostnadsbesparingar och effektiviseringar i leverantörsledet och i dess leverans.
 • Säkerställa en god och kostnadseffektiv bemanning samt en kort- och långsiktig planering så att avdelningen har nödvändiga behörigheter.

Tjänsten är på heltid vardagar med eventuellt enstaka helgdagar vid behov. I rollen ingår även beredskapsarbete enligt schema. Du rapporterar till Områdeschef lokalvård.

KVALIFIKATIONER

För att trivas i rollen som Gruppchef lokalvård är du trygg och kommunikativ med ett prestigelöst förhållningssätt till din omgivning. Du är inte rädd för att fatta beslut och samarbetar väl med berörda parter. Vi söker dig som trivs bäst när du får arbeta med förändringsarbete. Du har ett starkt kvalitetstänk i det arbete du utför och är van vid att prioritera dina åtaganden. Med ett strukturerat och utvecklingsbenäget arbetssätt driver du dina arbetsuppgifter hela vägen in i mål.

Vidare har du

 • Gymnasiekompetens eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Tidigare erfarenhet av att arbeta som chef med personalansvar eller som arbetsledare
 • Gärna erfarenhet av arbete inom klotter eller lokalvård
 • Erfarenhet av att självständigt driva egna projekt
 • Mycket goda kunskaper i svenska, samt goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift eftersom en stor del av arbetet innebär skriftlig och muntlig framställan
 • Goda datorkunskaper och använder Office-paketet obehindrat.

ÖVRIGT

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Tadesse Habte, via tadesse.habte@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning

Om jobbet

Antal tjänster2
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnMTR Tunnelbanan AB
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer5567627152
Typ av anställningVanlig anställning
YrkePlatschef/Områdeschef, försäkringskassa
YrkesområdeChefer och verksamhetsledare

Ansökan

MTR Tunnelbanan AB söker två personer till denna tjänst som platschef/områdeschef, försäkringskassa med placerings i Stockholm. Om det låter intressant att arbeta som platschef/områdeschef, försäkringskassa hos MTR Tunnelbanan AB skickar du in din ansökan senast 2022-10-30.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Skaderådgivare/ Servicerådgivare till Werksta Stockholm Bredäng

Werksta Sweden AB söker en person till tjänsten som bilskadeinspektör, försäkring i Stockholm.

2022-11-14

Mer info

Kundvårdare till Skandia i Sundsvall

Amendo Bemanning & Rekrytering AB söker en person till tjänsten som kundtjänsteman, försäkring i Sundsvall.

2022-12-01

Mer info

Rådgivare Risk Management till Svenska Kommun Försäkrings AB

Poolia Sverige AB söker en person till tjänsten som riskingenjör, försäkring i Gävle.

2022-11-14

Mer info