Försäkringshandläggare inom underhållsstöd i Lidköping

Publiceringsdatum: 2021-05-11

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

Ansvar och arbetsuppgifter

Som försäkringshandläggare har du ett viktigt uppdrag: att hjälpa medborgarna så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid. Du ger individen förutsättningar att ha överblick och känna trygghet i alla kontakter med Försäkringskassan. Varje individ har en situation som är unik och behöver mötas utifrån sina specifika behov. I arbetet ansvarar du för att göra utredningar utifrån gällande regelverk. Du beräknar och fattar i förekommande fall beslut om ersättning.

Du har dagligen kontakt med sökande och försäkrade skriftligt och via telefon. En del av ditt arbete innebär att besvara inkommande samtal där du identifierar behov och ger allmän och specifik information. I arbetet ingår även att upplysa och ge support i våra självbetjäningstjänster.

När du arbetar med underhållsstöd möter du situationer där barn bor hos endast en av föräldrarna och den andra föräldern ska betala underhållsbidrag. Du stödjer föräldrarna att sköta underhållet själva, men om inte det fungerar kan barnet ha rätt till underhållsstöd. Du är båda parternas handläggare och du informerar och vägleder dem båda i en livssituation som kan vara svår och komplex. I ditt arbete kommer du i kontakt med andra aktörer i samhället som hanterar frågor om barn, boende samt ekonomiska förhållanden.

Vi söker dig som:

 • har slutbetyg från gymnasiet eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
 • är serviceorienterad
 • har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
 • är stabil och kan behålla energin även i belastade situationer
 • har god kommunikativ förmåga
 • har datorvana

Det är meriterande om du:

 • har arbetat med att fatta beslut som påverkar individer, gärna på myndighet
 • har gedigen erfarenhet av arbete med kundkontakt
 • samarbetar effektivt med andra för att nå gemensamma mål
 • har kunskaper i konflikthantering och hur man bemöter människor i svåra situationer och i att förklara på ett enkelt och lättförståeligt sätt
 • har god kommunikativ förmåga i engelska
 • har erfarenhet av dokumentation och journalföring

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Ett antal tjänster, tillsvidare, heltid, med tillträde i september eller enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. I denna rekrytering kommer arbetspsykologiska test användas som en del i urvalsarbetet.

Kontaktpersoner

Chef: Helena Johansson, 010- 118 40 29 (för frågor om tjänsten). HR-specialist: Rebecca Alm, 010-111 79 30 (för frågor om rekryteringsprocessen): Fackförbundet ST: Anne-Marie Ahlin, 010-118 41 34, Saco-S: Maya Ghalam, 010-112 50 67, Seko: Fredrik Bruhn, 010-111 86 29.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 25 maj 2021. Ladda gärna upp dina examensbevis, betyg och intyg i samband med din ansökan.

Har du skyddad identitet kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan. Du kan även kontakta HR Helpdesk 0771-52 44 40.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
OmfattningTillsvidare
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeFörsäkringshandläggare, försäkringskassa

Ansökan

Försäkringskassan söker fem personer till denna tjänst som försäkringshandläggare, försäkringskassa med placerings i Lidköping. Om det låter intressant att arbeta som försäkringshandläggare, försäkringskassa hos Försäkringskassan skickar du in din ansökan senast 2021-05-25.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Försäkringshandläggare inom föräldraförsäkringen i Lidköping

Försäkringskassan söker tio personer till tjänsten som försäkringshandläggare, försäkringskassa i Lidköping.

2021-07-05

Mer info

Försäkringshandläggare inom barnbidrag i Norrköping

Försäkringskassan söker fem personer till tjänsten som försäkringshandläggare, försäkringskassa i Norrköping.

2021-04-14

Mer info

Försäkringshandläggare inom föräldraförsäkringen i Jönköping

Försäkringskassan söker tio personer till tjänsten som försäkringshandläggare, försäkringskassa i Jönköping.

2021-05-28

Mer info