Tekniker Motorskador

Publiceringsdatum: 2021-11-24

Länsförsäkringar Kalmar län

När du jobbar hos oss på Länsförsäkringar Kalmar län blir du omedelbart en del av en stark, positiv kraft i vårt lokalsamhälle. Den viktigaste resursen i vårt arbete är våra mer än 200 kompetenta medarbetare - du och dina kollegor, som alla bidrar till vårt mål att vara den ledande aktören inom bank och försäkring här i länet. Vår vardag präglas av samarbete, gemenskap och glädje. Men det finns också något annat som genomsyrar hur vi tänker och agerar. Eftersom vi ägs av våra kunder har vi alltid våra kunders långsiktiga bästa i åtanke. Vi tror helt enkelt på det vi gör och är måna om att du som jobbar hos oss ska trivas och utvecklas både inom yrket och som människa. Vi är här för länet, här för kunderna och här för dig.

Om jobbet

Har du bred kompetens inom motorteknik? Drömmer du om att ta nästa steg, där dina kunskaper är med och bidrar till något större? Då borde söka jobbet som Tekniker motorskador hos oss!

Som Tekniker motorskador har du en viktig roll i att granska reparationskalkyler och fakturor från våra verkstäder. Din kunnighet bidrar till att reparationsarbetena kommer igång snabbt. Du bevakar också att alla arbeten utförs på rätt sätt utifrån lämpliga reparationsmetoder. Vid tillfällen då det inte är lönsamt att reparera, fastställer du som tekniker istället marknadsvärdet och löser in fordonet. I rollen krävs ett affärsmässigt förhållningsätt och förmåga att tänka helhet för såväl bolaget som kund. Vi har ramar och regelverk att efterleva, som tillsammans med ett logiskt resonemang och ett sunt förnuft blir avgörande i vissa bedömningar. 

Merparten av din tid spenderar du på kontoret, men som en del i ditt uppdrag kommer du åka ut på besiktningar och besöka verkstäder där en viktig del ligger i att skapa nya och vårda befintliga relationer.

Som medarbetare hos oss är du med och bidrar till hela avdelningens utveckling och måluppfyllnad. Utbildning inom försäkring och skadereglering ingår din introduktion.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på vårt kontor i Kalmar. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vem är du?

För att lyckas i rollen ser vi att du har mångårig erfarenhet som bilmekaniker eller liknande roll där du har fått en bred erfarenhet av fordonsreparationer. Det är meriterande om du har erfarenhet av verkstadskalkyler i Cabas. Ett genuint intresse och en bred kunskap om flera typer av fordon är en förutsättning.

Att skapa och bibehålla relationer kommer naturligt för dig! Som person är du bekväm i förhandlingssituationer och bra på att lösa meningsskiljaktigheter som ibland kan uppstå. Du har förmågan att lyssna in och lämna enkla, tydliga och raka besked på ett prestigelöst sätt.

Du arbetar bra självständigt men trivs lika bra i gruppen där du gärna är med och bidrar till hela teamets leverans. Problemlösning är en del av din vardag och du bidrar mer än gärna med nya tankesätt och lösningar. Du räds inte att kliva fram när andra tvekar.

God datorvana är en förutsättning, då vi dagligen arbetar i olika IT-system och digitala verktyg. B-körkort är ett krav.

Om oss

Här för länet. Här för dig.

Länsförsäkringar Kalmar län är ett bolag som ägs och styrs av sina kunder, lokalt här i länet. Vi finns här för att göra våra kunders vardag enklare och tryggare, med bekväma banktjänster, nära rådgivning och bra försäkringsskydd. Men också genom att engagera oss på djupet i det samhälle vi och våra kunder lever och verkar i. Vi ägs av våra kunder, mer än 120 000 länsbor. Det betyder att våra kunders bästa är vårt enda intresse och långsiktiga mål.

Mer information

Vill du ha mer information om tjänsten kan du kontakta:

Lina Carlsson, Motorskadechef, 0480-691 96, lina.carlsson@lfkalmar.se

Petter Ericsson, facklig kontaktperson, 0490-6924, petter.ericsson@lfkalmar.se

Välkommen med din ansökan senast onsdag den 8 december.

Vi tillämpar kompetensbaserad rekrytering vilket innebär att vi kommer be dig genomföra en testning som en del i ansökningsprocessen.

Sista ansökningsdag: 2021-12-08

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLänsförsäkringar Kalmar län
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer5324003549
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeFörsäkringstjänsteman
YrkesområdeAdministration, ekonomi, juridik

Ansökan

Länsförsäkringar Kalmar län söker en person till denna tjänst som försäkringstjänsteman med placerings i Kalmar. Om det låter intressant att arbeta som försäkringstjänsteman hos Länsförsäkringar Kalmar län skickar du in din ansökan senast 2021-12-08.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Anticimex Västerås söker en tekniker för skadeförebyggande besiktningar

Anticimex AB söker en person till tjänsten som besiktningsman/skadeinspektör, försäkring i Västerås.

2021-11-23

Mer info

Anticimex Skövde behöver bli fler! Vi söker nu besiktningstekniker

Anticimex AB söker en person till tjänsten som besiktningsman/skadeinspektör, försäkring i Skövde.

2021-10-08

Mer info

Anticimex Uddevalla växer och vi behöver nu utöka med besiktningstekniker

Anticimex AB söker en person till tjänsten som besiktningsman/skadeinspektör, försäkring i Uddevalla.

2021-10-08

Mer info