Försäkringshandläggare inom underhållsstöd i Jönköping

Publiceringsdatum: 2021-10-18

Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället.

Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan.

Ansvar och arbetsuppgifter

Som försäkringshandläggare har du ett viktigt uppdrag: att hjälpa medborgarna så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid. Du ger individen förutsättningar att ha överblick och känna trygghet i alla kontakter med Försäkringskassan. Varje individ har en situation som är unik och behöver mötas utifrån sina specifika behov. I arbetet ansvarar du för att göra utredningar utifrån gällande regelverk. Du beräknar och fattar i förekommande fall beslut om ersättning.

Du har dagligen kontakt med sökande och försäkrade skriftligt och via telefon. En del av ditt arbete innebär att besvara inkommande samtal där du identifierar behov och ger allmän och specifik information. I arbetet ingår även att upplysa och ge support i våra självbetjäningstjänster.

När du arbetar med underhållsstöd möter du situationer där barn bor hos endast en av föräldrarna och den andra föräldern ska betala underhållsbidrag. Du stödjer föräldrarna att sköta underhållet själva, men om inte det fungerar kan barnet ha rätt till underhållsstöd. Du är båda parternas handläggare och du informerar och vägleder dem båda i en livssituation som kan vara svår och komplex. I ditt arbete kommer du i kontakt med andra aktörer i samhället som hanterar frågor om barn, boende samt ekonomiska förhållanden.

Vi söker dig som:

 • har slutbetyg från gymnasiet eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
 • är serviceorienterad
 • har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
 • är stabil och kan behålla energin även i belastade situationer
 • har god kommunikativ förmåga
 • har datorvana

Det är meriterande om du:

 • har arbetat med att fatta beslut som påverkar individer, gärna på myndighet
 • har gedigen erfarenhet av arbete med kundkontakt
 • samarbetar effektivt med andra för att nå gemensamma mål
 • har kunskaper i konflikthantering och hur man bemöter människor i svåra situationer och i att förklara på ett enkelt och lättförståeligt sätt
 • har god kommunikativ förmåga i svenska och engelska
 • har dokumentationsvana
 • har god erfarenhet av att arbeta mål-och resultatorienterat

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Antal tjänster, tillsvidare, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. I denna rekrytering kommer arbetspsykologiska test användas som en del i urvalsarbetet.

Kontaktpersoner

Chef: Gustav Sandgren, 010-112 32 39 (för frågor om tjänsten). HR-specialist: Lisa Lindqvist, 010-111 94 16. (för frågor om rekryteringsprocessen): Fackförbundet ST: Fatime Elezi, 010-117 29 53 Saco-S: Daria Memetovic, 010-118 40 78 Seko: Fredrik Bruhn, 010-111 86 29.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 1 november 2021. Ladda gärna upp dina examensbevis, betyg och intyg i samband med din ansökan.

Har du skyddad identitet kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan. Du kan även kontakta HR Helpdesk 0771-52 44 40.

Om jobbet

Antal tjänster5
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnFörsäkringskassan
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021005521
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeFörsäkringshandläggare, försäkringskassa
YrkesområdeAdministration, ekonomi, juridik

Ansökan

Försäkringskassan söker fem personer till denna tjänst som försäkringshandläggare, försäkringskassa med placerings i Jönköping. Om det låter intressant att arbeta som försäkringshandläggare, försäkringskassa hos Försäkringskassan skickar du in din ansökan senast 2021-11-01.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Försäkringshandläggare inom EU-familjeförmåner i Malmö

Försäkringskassan söker tio personer till tjänsten som försäkringshandläggare, försäkringskassa i Malmö.

2021-12-02

Mer info

Försäkringshandläggare inom administration assistansersättning i Älvsjö

Försäkringskassan söker fem personer till tjänsten som försäkringshandläggare, försäkringskassa i Stockholm.

2021-11-30

Mer info

Försäkringshandläggare inom arbetsmarknadsstöd i Östersund

Försäkringskassan söker tio personer till tjänsten som försäkringshandläggare, försäkringskassa i Östersund.

2021-11-29

Mer info