Försäkringsutredare inom internationell vård i Visby

Publiceringsdatum: 2021-11-23

Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället.

Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan.

Ansvar och arbetsuppgifter 

Som försäkringsutredare har du ett viktigt uppdrag: att hjälpa våra medborgare så att rätt person får rätt ersättning i rätt tid. Du ger de försäkrade förutsättningar att ha överblick och känna trygghet i alla kontakter med Försäkringskassan. I arbetet gör du kvalificerade utredningar och fattar därefter beslut. Varje individ har en situation som är unik och behöver mötas utifrån sina specifika behov. 

Som försäkringsutredare med inriktning Internationell vård stödjer du människor att tillvarata sina rättigheter och fullgöra sina skyldigheter gällande förhandsbesked/förhandstillstånd för vård i andra EU/EES länder eller länder som Sverige har konventioner. Som utredare ska du inhämta och ge relevant information till individerna som ansöker om förhandsbesked/förhandstillstånd eller ansöker om vårdkostnader i efterhand för vård de fått utanför Sverige. Utredning och komplettering kan även ske i kontakt med svenska regioner, andra länders förbindelseorgan och övriga aktörer såsom läkare och vårdgivare. Vårdsystemen och den nationella lagstiftningen i de olika länderna skiljer sig mycket åt från varandra.

Som försäkringsutredare ingår du i ett team som planerar och fördelar arbetet. Ni arbetar aktivt med att utveckla era kunskaper och dela med er av era erfarenheter. I arbetet ingår att hantera telefonsamtal och e-post, du kommer även möta andra språk i både tal och skrift.

Tjänsten innebär att du hanterar sekretessbelagda uppgifter vilket ställer höga krav på rätt hantering. Därför är det viktigt att du som ska arbeta hos oss har högt säkerhetsmedvetande.

Vi söker dig som 

  • har examen från högskola/universitet eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
  • är stabil och förtroendeingivande
  • agerar på eget initiativ och tar ansvar för resultat med hög kvalitet
  • har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
  • kan förstå och analysera komplexa frågor
  • har god kommunikativ förmåga
  • har datorvana
  • har goda kunskaper i engelska 

Det är meriterande om du:

  • har arbetat med kvalificerade utredningar och fattat beslut som påverkar individer, gärna på en myndighet
  • har goda kunskaper i ytterligare ett språk förutom svenska och engelska

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Övrigt

Ett antal tjänster, tillsvidare, heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. I denna rekrytering kommer arbetspsykologiska test användas som en del i urvalsarbetet.

Kontaktpersoner

Chef: Sandra Ström, tel 010 112 05 24 (för frågor om tjänsten), HR-specialister: Linnéa Haglund tel, 010 118 32 79 och Helena Bjärnlind, tel 010 112 40 83 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackförbundet ST: Linda Trulsen, tel 010 112 06 52 och Kristina Varenblad Nordin, tel 010 112 05 52 Saco-S: Matti Norrby tel 010 111 84 76 och Seko: Eliza Grundström, 010 115 34 02

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 10 december 2021.

Har du skyddad identitet kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan. Du kan även kontakta HR Helpdesk 0771-52 44 40.

Om jobbet

Antal tjänster20
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnFörsäkringskassan
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021005521
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeFörsäkringsutredare, försäkringskassa
YrkesområdeAdministration, ekonomi, juridik

Ansökan

Försäkringskassan söker tjugo personer till denna tjänst som försäkringsutredare, försäkringskassa med placerings i Gotland. Om det låter intressant att arbeta som försäkringsutredare, försäkringskassa hos Försäkringskassan skickar du in din ansökan senast 2021-12-10.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Försäkringsutredare inom internationell vård i Falun

Försäkringskassan söker personer till tjänsten som försäkringsutredare, försäkringskassa i Falun.

2021-11-19

Mer info

Försäkringsutredare inom sjukförsäkringen med samordning i Värmland

Försäkringskassan söker fem personer till tjänsten som försäkringsutredare, försäkringskassa i Karlstad.

2021-11-29

Mer info

Head of Compliance till internationellt försäkringsbolag

Bnp Paribas Cardif Nordic AB söker en person till tjänsten som försäkringsjurist i Göteborg.

2021-11-29

Mer info