IF Skadeförsäkring söker Försäkringsrådgivare

Publiceringsdatum: 2022-06-22

OM TJÄNSTEN:

I rollen som Försäkringsrådgivare kommer du att arbeta för att skapa en komplett serviceresa för IFs kunder. Du arbetar med rådgivning till privat-och företagskunder i Sverige med syftet att lösa kundens ärende, men också titta på befintliga försäkringar och sälja försäkringar. Allt för att kunna ge en helhetslösning till kunden.

Kunddialogen sker primärt över telefon där du hjälper kunder med rådgivning i frågor som rör faktura, autogiro, avtalsvillkor eller försäkringar på bil och bostad. På sikt kommer du också att introduceras till mail och chatt. Arbetet inleds med en 5 veckor lång introduktion i syfte att ge dig rätt förutsättningar i rollen. Därefter följer instuderingsmaterial beroende på affärsområde i kombination med praktisk träning.

Sammanfattningsvis kommer du att:

 • Ge rådgivning till kunder via inkommande samtal
 • Arbeta för att ge kunden en helhetslösning utifrån befintliga försäkringar
 • Sälja försäkringar
 • Lägga fokus på kvalité i dina samtal och arbeta mot att ha nöjda kunder
VI SÖKER DIG SOM:
 • Har en avslutad gymnasieutbildning
 • Tidigare erfarenhet av försäljning, service eller annan roll med kundkontakt i någon form
 • Tidigare arbetat med dator och telefon som främsta verktyg
 • Har flytande svenska i tal och skrift samt god engelska
 • Har ett fläckfritt register - rollen kräver bakgrundskontroll

För att trivas i rollen ser vi att du är en person som är en god lyssnare och kan agera förtroendeingivande i en dialog med kunder. Du drivs av att lösa problemställningar på bästa möjliga sätt och kan tagga till när du får en tuff nöt att knäcka. Du tycker om att möta olika typer av människor och har alltid samma engagemang i varje nytt möte med kommunikationen i fokus. Därtill motiveras du av försäljning och att nå uppsatta mål. IF litar på din förmåga och strävan efter att utvecklas i rollen där du också vågar lyfta förbättringsförslag och komma med idéer.

OM KUNDFÖRETAGET:

Såhär beskriver IF sin organisation:

"If är det ledande sakförsäkringsbolaget i Norden med 3,9 miljoner kunder. Vi ägs av den finländska börsnoterade Sampokoncernen och har verksamhet i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Baltikum. 7 287 medarbetare arbetar för att erbjuda våra kunder marknadens bästa försäkringslösningar för både privatpersoner och företag. Vi försäkrar det som är värdefullt i livet."

Du kommer att bli del av ett team om ca 12 personer med en stor variation av personligheter och bakgrund. Här finns en plats för alla. Teamen består av före detta säljare, butiksbiträden, restaurangfolk och idrottare. Arbetsplatsen erbjuder många karriärvägar där du på sikt exempelvis kan ta steget till att bli coach, ta en ledande roll, gå över till skadeförsäkring eller rentav ta klivet till en annan avdelning.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett rekryteringsuppdrag där du blir direkt anställd hos IF. Processen har följande steg:

 • Personlighetstest
 • Intervju
 • Bakgrundskontroll
ÖVRIG INFO:
 • Omfattning: Heltid, rullande schema mellan 8 - 17.30
 • Start: 15 Augusti respektive 5 September
 • Placering: Göteborg
 • Kontaktperson: Dino Segetalo
 • Lön: fast månadslön, marknadsmässig

Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM OIO:

Vår passion är att hjälpa dig till rätt roll och arbetsplats. Vi är samtidigt medvetna om att du är kräsen och väljer med omsorg inför nästa karriärsteg, det skulle vi också göra. Därför arbetar vi dedikerat i rekryteringsprocessen för att lära känna dig och dina ambitioner. Vi tror nämligen att människor på rätt plats har större chans att nå sin fulla potential. Genom schyssta, okrångliga anställningsvillkor samt ett närvarande ledarskap arbetar vi därefter aktivt med ditt engagemang och din utveckling. På så vis strävar vi efter att bli en självklar karriärpartner för dig. We are as picky as you are.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnOIO Väst AB
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer5593515835
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeFörsäkringsrådgivare/Försäkringssäljare
YrkesområdeAdministration, ekonomi, juridik

Ansökan

OIO Väst AB söker en person till denna tjänst som försäkringsrådgivare/försäkringssäljare med placerings i Göteborg. Om det låter intressant att arbeta som försäkringsrådgivare/försäkringssäljare hos OIO Väst AB skickar du in din ansökan senast 2022-07-31.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Avonova Hälsa söker försäkringsrådgivare/KAM sjukvårdsförsäkring

Avonova Sverige AB söker en person till tjänsten som försäkringsrådgivare/försäkringssäljare i Göteborg.

2022-06-10

Mer info

Säljande försäkringsrådgivare till If's märkesförsärking Volvia

If Skadeförsäkring AB (publ) söker en person till tjänsten som försäkringsrådgivare/försäkringssäljare i Mölndal.

2022-04-27

Mer info

Försäkringsrådgivare till If Företagscenter i Sundsvall

Studentconsulting Sweden AB (Publ) söker fyra personer till tjänsten som försäkringsrådgivare/försäkringssäljare i Sundsvall.

2022-06-22

Mer info