Hemförsäkring

Alla som har ett eget boende bör ha en ordentlig hemförsäkring. Med en bra hemförsäkring har du ett bra grundskydd för ett flertal olika områden. Hemförsäkringen täcker flertalet olika typer av skador som kan uppstå i hemmet. Det är många som inte har full koll på vad deras hemförsäkring täcker, vilket leder till att man ibland, helt i onödan, tecknar ytterligare försäkringar.

Exempelvis så är det inte helt ovanligt att en hemförsäkring ger ersättning för skador som uppstår när du är på semester. Det brukar dock vara en tidsbegränsning för hur länge hemförsäkringen täcker under resor. En reseförsäkring behövs således oftast bara om du ska på en längre resa eller till ett område där din hemförsäkring inte gäller. Hemförsäkringen ger oftast även någon typ av ersättning om ditt bagage skulle bli försenat under resan.

Exakt vilka typer av skador som hemförsäkringen täcker varierar mellan olika försäkringsbolag. Det är därför viktigt att du faktiskt tar och läser igenom det försäkringsbrev som försäkringsbolaget skickar ut när du tecknat en hemförsäkring. I försäkringsbrevet hittar du inte bara information om vilka typer av skador din hemförsäkring täcker, du hittar även information om vilka maxbelopp som gäller när ersättning ska utbetalas.

Vi har sammanställt en lista över ett antal försäkringsbolag som erbjuder hemförsäkring för hushåll i Sverige.

 

Moderna Försäkringar erbjuder hemförsäkring för dig som bor i hyresrätt eller bostadsrätt. För dig som bor i villa är det villaförsäkring som du ska teckna. Du får ett prisförslag på hemförsäkring direkt på deras hemsida inom några sekunder.

Mer information